Akut anbringelse
I Akut-Omsorg varetager vi opgaver inden for SEL §4, stk. 4, der omhandler akutforanstaltninger, hvor en anbringelse er påkrævet, men det passende tilbud endnu ikke er identificeret. Vores tjenester inden for denne kategori kan strække sig over en periode på op til 3 uger med mulighed for forlængelse i yderligere 3 uger, i alt 6 uger.
Den primære hensigt med denne akutte og midlertidige anbringelse er at imødekomme behovet for et hurtigt miljøskifte, hvor den rette anbringelse endnu ikke er fundet. Dette kan opstå af forskellige årsager og situationer, og det kan også være nødvendigt som et pusterum for den unge eller som en afrusning for en person, der er blevet påvirket af et misbrug. Akut Omsorg er dedikeret til at håndtere sådanne akutte situationer og skabe en tryg og stabil overgang for den involverede unge.
Efterværn
I Akut Omsorg tager vi udgangspunkt i den unges ressourcer og guider, støtter samt hjælper dem i en sikker overgang til et selvstændigt voksenliv, parallelt med deres jævnaldrende.
Vores assistance kan omfatte forskellige aspekter såsom budgetlægning, boligsøgning, arbejdspladsindhentning eller fastholdelse af uddannelse. Derudover fokuserer vi på at støtte den unge i at opbygge og styrke deres sociale netværk.
Ved altid at matche den unge med en kontaktperson, der har indgående kendskab til deres sprog og kulturelle baggrund, skaber vi en tryg og tillidsfuld relation. Dette lægger grundlaget for, at kontaktpersonen kan fungere som en positiv rollemodel for den unge. Hos Akut Omsorg stræber vi efter at være en støttende hånd, der guider den unge mod en succesfuld overgang til voksenlivet.
Familie behandling
Vores tilgang er solidt forankret i kommunens handleplansmål, og vi engagerer aktivt familien i at finde løsninger på deres udfordringer. Akut Omsorg er dedikeret til at være løsningsorienteret, hvor vi fokuserer på familiens ressourcer og potentiale for forandring. Med en række konkrete værktøjer klæder vi forældrene på med styrkende kompetencer.
Konflikthåndtering og mægling
Hos Akut Omsorg forstår vi vigtigheden af effektiv konflikthåndtering i vores socialfaglige indsatser. Vores ekspertise inden for dette område er forankret i et team sammensat af personligheder, der naturligt understøtter og fremmer konfliktløsning. Vores medarbejderes evne til empati, kommunikation og respekt for individuelle forskelle er fundamentet i vores tilgang til konflikter.
Vi er stolte over at kunne tilbyde konflikthåndtering på flere sprog, hvilket sikrer, at vi kan møde alle parter, hvor de er, og på deres præmisser. Dette multikulturelle perspektiv er afgørende i vores arbejde og understøtter vores evne til at skabe forståelse og tillid.
Vores team har deltaget i omfattende kurser i konflikthåndtering både i Danmark og internationalt. Disse kurser har ikke kun forsynet os med de nyeste teknikker og metoder, men har også beriget os med en bredere forståelse af forskellige kulturelle tilgange til konflikter. Vi trækker på denne viden til dagligt for at skabe positive forandringer og løsninger, der respekterer alle involverede parters behov og integritet.
Hos Akut Omsorg er effektiv konflikthåndtering ikke kun en færdighed – det er en integreret del af vores engagement i at yde omsorg og støtte, hvor det virkelig tæller.
Inden for to timer kan vi have to omsorgsfulde pædagoger klar til indsats. Hos Akut Omsorg har vi gjort det til vores kerneopgave at sikre borgerne et velovervejet miljøskifte, hvor de føler sig hørt, set og respekteret. Vi etablerer eller genetablerer en stabil og sund trivsel for den enkelte gennem midlertidige boliger i trygge omgivelser med en forudsigelig hverdag.
Vores personale har omfattende erfaring med håndtering af autisme, mental retardering, begrænsede kognitive ressourcer, ADHD, ADD, PTSD og udadreagerende adfærd. I tæt dialog med den anbringende myndighed og borgeren selv tilpasser Akut Omsorg indsatsen efter individuelle behov, i det omfang det er muligt.
Det er afgørende, at borgeren ikke stagnerer under opholdet hos os; derfor er vores primære fokus altid på borgerens velbefindende og specifikke behov. Hvis borgeren har oplevet en kaotisk periode, kan dette akutte ophold fungere som en pusterum, hvor daglige krav er minimale og tilrettelægges efter borgerens præmisser. En sådan nulstilling kan skabe grundlag for dannelse af relationer og tillid, hvorfra vi kan bygge videre på læring og udvikling. Dette fænomen kaldes epistemisk tillid.
Vi har en supervisor tilknyttet hver eneste anbringelse, ligesom vi har en diætist og en faglig koordinator tilknyttet alle vores indsatser. Med et bredt og fagligt stærkt team, der behersker flere sprog og har en bred kulturel forståelse, sikrer vi en helhedsorienteret og effektiv omsorg.